måndag 24 juni 2013

Rabarberchutney

Idag testade jag och Daniel något nytt.
Rabarberchutney!
 

 Vår rabarber hade verkligen växt till sig.
Den blev lite berövad efter att jag varit och tagit några stjälkar ;)
Före och efter.


Alla ingredienser är blandade...

Å den blev helt supergod! Passar perfekt nu i sommar
då vi hoppas på att få grilla en hel del :D
Receptet finns nedan.

Ingredienser

1 gul lök hackad
1 vitlöksklyfta, skivad
25 g färsk ingefära, riven
1 röd chili
1 vaniljstång
400 g rabarber i bitar
1 äpple i mindre bitar
1 dl honung
salt

Gör så här:

1. Skär lök, vitlök, chili och färsk ingefära i små bitar.
2. Skär äpple och rabarber i bitar och skåra vaniljstången.
3. Fräs löken i en stekpanna med olja, tillsätt chili och ingefära när löken mjuknat. Rabarber och äpple går sedan i.
4. Tillsätt honung, urskrapade vaniljfrön samt vaniljstången.
5. Låt koka ihop i ca 15 minuter eller tills den fått en simmig konsistens. Förvara rabarberchutneyn i en ren glasburk med lock och servera till tex. grillat fläskkött.

2 kommentarer:

  1. Låter gott! Hur länge håller den sig i kylen?

    SvaraRadera
  2. Ingen aning! Länge skulle jag tro. Den är uppkokt och en del socker (honung) i den som konserverar den. Håller nog sig i ett par månader :D

    SvaraRadera