Idag testade jag och Daniel något nytt.
Rabarberchutney!
Vår rabarber hade verkligen växt till sig.
Den blev lite berövad efter att jag varit och tagit några stjälkar ;)
Före och efter.
Före och efter.
Alla ingredienser är blandade...
Å den blev helt supergod! Passar perfekt nu i sommar
då vi hoppas på att få grilla en hel del :D
Receptet finns nedan.
Ingredienser
1
gul lök hackad
1 vitlöksklyfta, skivad
25 g färsk ingefära, riven
1 röd chili
1 vaniljstång
400 g rabarber i bitar
1 äpple i mindre bitar
1 dl honung
salt
1 vitlöksklyfta, skivad
25 g färsk ingefära, riven
1 röd chili
1 vaniljstång
400 g rabarber i bitar
1 äpple i mindre bitar
1 dl honung
salt
Gör så här:
1.
Skär lök, vitlök, chili och färsk ingefära i små bitar.
2.
Skär äpple och rabarber i bitar och skåra vaniljstången.
3.
Fräs löken i en stekpanna med olja,
tillsätt chili och ingefära när löken mjuknat. Rabarber och äpple går
sedan i.
4.
Tillsätt honung, urskrapade vaniljfrön samt vaniljstången.
5.
Låt koka ihop i ca 15 minuter eller
tills den fått en simmig konsistens. Förvara rabarberchutneyn i en ren
glasburk med lock och servera till tex. grillat fläskkött.
Låter gott! Hur länge håller den sig i kylen?
SvaraRaderaIngen aning! Länge skulle jag tro. Den är uppkokt och en del socker (honung) i den som konserverar den. Håller nog sig i ett par månader :D
SvaraRadera